sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Valmista itse välipalapatukka!



Syötkö välipalapatukoita? Välipala- tai energiapatukkaa ei tarvitse ostaa valmiina, sillä niitä voi helposti valmistaa kotona. Iltapäivällä lounaan jälkeen hiukoo ja makeannälkäkin pääsee yllättämään. Suklaapatukan tai pullan sijaan voi kahvin kanssa nauttia itsetehdyn välipalapatukan. Myös ennen urheilua tekee mieli napata jotain energiatasoja nopeasti kohottavaa, mutta raaka-aineiltaan yksinkertaista (laadukasta) purtavaa.

Kotitekoisten patukoiden energia tulee pähkinöistä, siemenistä, hedelmistä ja marjoista. Makeutta antavat siirappi, (kookos)sokeri ja maapähkinävoi. Aikuiseen makuun sopivassa energiapatukassa on käytetty tummaa suklaata ja vain vähän sokeria. Patukat voi toki tehdä ilman sokeriakin. Patukoiden raaka-aineeksi käyvät monenlaiset valmistusaineet, esimerkiksi rusinat ja kookoshiutaleet. Kaurahiutaleiden sijaan voi käyttää vaikkapa spelttiä tai tattaria. Urheilija voi halutessaan lisätä patukkataikinaan proteiinijauhetta.





Kehittelin seuraavan ohjeen Chiquitan kisaan, mutta banaani ja määpähkinävoi kuuluvat omiin suosikkeihin muutoinkin!

CHIQUITA SUPERSNACK - ITSETEHTY VÄLIPALAPATUKKA

2 kuorittua banaania
1 dl kookosmaitoa (tai appelsiinimehua)
1 dl maapähkinälevitettä
2 rkl (kookos)sokeria
1 tl kanelia
½ dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dl kookosjauhoja (kaurajauhoja)

Koristeluun: pähkinärouhetta ja sulatettua suklaata

1. Soseuta banaani haarukalla tai sauvasekoittimella kulhossa
2. Sekoita muut aineet banaanisoseen joukkoon. Jos massa on liian löysää lisää hieman jauhoja.
3. Levitä massa voideltuun pieneen uunivuokaan. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
4. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
5. Koristele jäähtynyt pohja sulatetulla suklaalla ja leikkaa annospaloiksi.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.